Termeni si conditii

1. ELEMENTE DEFINITORII
Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre SC ELECTRIC MASTERS SRL, prin intermediul magazinului virtual
www.cadouridecoratiuni.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti. Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala SC ELECTRIC MASTERS SRL, avand sediul social in Craiova, Str Rovinari, nr.19 , nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J16/546/1997, CIF RO 9485309, capital social 500 lei.
Bunuri - orice produs, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala al Vanzatorului asupra continutului site-ului
www.cadouridecoratiuni.ro (imagini, texte, simboluri grafice sau de grafica web, e-mail-uri si alte date), aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala, si se obliga sa nu foloseasca fara acordul Vanzatorului niciunul din elementele mentionate anterior. Cumparatorul nu va dezvalui unei terte parti si nu va face publice (pe internet sau media) nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului si insemnele grafice sunt marci aflate in proprietatea SC ELECTRIC MASTERS SRL  si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Pentru sesizari asupra incalcarii legii dreptului de autor pe site-ul www.cadouridecoratiuni.ro, va rugam sa ne scrieti pe adresa de email vanzari@charismatrade.ro.

3. POLITICA DE PRET

Produsele comercializate prin intermediul www.cadouridecoratiuni.ro  sunt noi, ambalate in ambalajul original al producatorului si livrate pe baza comenzii efectuate de cumparator pe site, in functie de stocul disponibil. Produsele sunt livrate impreuna cu factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.  

Preturile produselor prezentate pe site includ TVA (19%) si exclud costurile de livrare a produselor, atunci cand exista. In cazul discount-urilor oferite de vanzator in cadrul anumitor promotii, se afiseaza atat pretul initial, cat si pretul redus, caruia i-a fost aplicat respectivul discount. Pretul intreg, pretul redus, discount-ul oferit si TVA-ul sunt marcate distinct in factura proforma pe care cumparatorul o primeste pe email odata cu efectuarea comenzii.

4. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

5. LIVRAREA PRODUSELOR

Vanzatorul se obliga sa expedieze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator oriunde pe teritoriul Romaniei. Vanzatorul se obliga sa ii transmita Cumparatorului termenele de livrare a comenzii. In cazul in care acestea nu pot fi respectate, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Comenzile efectuate până în ora 15:00 se vor livra în ziua următoare, iar cele efectuate sâmbăta și duminica se vor livra marți.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Pentru comenzi sub 300 lei, costul livrarii este de 20 lei. Pentru comenzi peste 300 lei, livrarea este gratuita.
Livrarea se va face pe tot teritoriul Romanie in 24-48 ore.

In cazul in care cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata, curierul va reveni la adresa de livrare dupa ce reuseste sa contacteze cumparatorul. In cazul in care livrarea nu s-a putut efectua nici dupa o a doua incercare sau daca destinatarul refuza sa accepte expedierea, comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

6. FACTURARE – PLATA PRODUSELOR
Preturile produselor sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata produselor comandate pe site-ul www.cadouridecoratiuni.ro conform acestor "Termeni si conditii" se efectueaza ramburs la primirea coletului. In situatii speciale, plata produselor se poate efectua in avans prin transfer bancar, doar in urma unor discutii telefonice intre Cumparator si reprezentantii Vanzatorului prin care se stabileste procedura de transfer.

7. ACCEPTARE
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii de catre Cumparator si a semnarii de primire a documentului de transport furnizat de curier sau a facturii fiscale, in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

Acceptarea comenzii este facuta atunci cand Bunurile sunt in stare buna si conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. Daca produsele comandate se dovedesc a nu fi conform cu specificatiile din oferta, Cumparatorul poate solicita returnarea acestora pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii in termen de 14 zile lucratoare de la data receptionarii coletului (conf. OG 34/2014). Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati diferenta, respectiv, daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. 

Pentru returnarea produselor care nu sunt in conformitate cu oferta, costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de www.cadouridecoratiuni.ro (SC Electric Masters SRL). 

8. GARANTII
Toate produsele comercializate de catre site-ul
www.cadouridecoratiuni.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare, prin Legea 449/2003 (modificata prin O.U.G. nr. 174/2008) si O.G. 21/1992. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Pentru produsele ce necesita garantie, lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa vanzari@charismatrade.ro  Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie dupa factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate cumparatorului fara a i se solutiona garantia.

Garantia se pierde in urmatoarele situatii:

  • in cazul interventiilor sau reparatiilor produsului executate de persoane neautorizate;
  • in cazul utilizarii produsului pentru alte scopuri decat cele pentru care a fost conceput si recomandat;
  • in cazul nerespectarii de catre cumparator a conditiilor de pastrare, utilizare si intretinere prevazute in documentatia care insoteste produsul;
  • in cazul deteriorarilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijentei in utilizare.

9. DREPTUL LA RETRAGERE & POLITICA DE RETUR

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Cumparatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage din contractul la distanta cu Vanzatorul, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14 din O.U.G Nr.34/2014. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la data la care Cumparatorul intra in posesia fizica a produselor.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere urmatoarele:

a) contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;

b) furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care profesionistul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate;

d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

f) furnizarea de produse care, dupa livrare, potrivit naturii lor, se amesteca inseparabil cu alte elemente;

g) furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care profesionistul nu le poate controla;

h) contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special profesionistului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, profesionistul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de consumator sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare;

i) furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

j) furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

k) contractele incheiate in cadrul unei licitatii;

l) prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decat cel rezidential, transport de marfuri, inchiriere de masini, catering sau serviciile privind activitatile de agrement, in cazul in care contractul prevede o data sau o perioada de executare specifica;

m) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

Pentru a informa SC Electric Masters SRL cu privire la decizia de retragere din contract, Cumparatorul trebuie sa trimita in termenul celor 14 zile un email la adresa vanzari@charismatrade.ro prin care sa isi exprime aceasta decizie.

Obligatiile Vanzatorului

Vanzatorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Cumparatorului. Vanzatorul ramburseaza sumele mentionate folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Cumparatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

Obligatiile Cumparatorului

Cumparatorul returneaza produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de Vanzator sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din contract, cu exceptia cazului in care Vanzatorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele.

Cumparatorul suporta costurile directe legate de returnarea produselor. De asemenea, Cumparatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea necorespunzatoare a acestora. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost cand au fost livrate (intacte, in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele si documentele care l-au insotit). In cazul in care produsele returnate prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate care le diminueaza valoarea, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu rambursa Cumparatorului intreaga suma pe care a primit-o drept plata din partea acestuia. De asemenea, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a amana rambursarea contravalorii produselor pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate in termenul legal.

10. RASPUNDERE
Vanzatorul nu este responsabil in mod expres, nici implicit, de functionarea site-ului
www.cadouridecoratiuni.ro, care este gazduit de serverele unei terte firme. Eventualele erori de natura tehnica ce impiedica corecta vizualizare a produselor sau efectuarea comenzilor nu cad in responsabilitatea Vanzatorului.

Vanzatorul nu este responsabil de corectitudinea informatiilor referitoare la produse (descrierile produselor, specificatiile tehnice, imaginile produse), care sunt preluate de la furnizori si au caracter strict orientativ. Informatiile pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Vanzatorul se obliga sa isi utilizeze cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

11. CONFIDENTIALITATE & PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Prin inregistrarea pe site-ul www.cadouridecoratiuni.ro, Cumparatorul ii furnizeaza Vanzatorului un set de date cu caracter personal. SC Electric Masters SRL
 se obliga sa administreze datele colectate in conformitate cu prevederile Legii 677/2001, modificata si completata de Legea nr. 506/2004, si sa le foloseasca exclusiv in urmatoarele scopuri:

- pentru facturarea si livrarea comenzilor efectuate de Cumparator

- pentru notificarea Cumparatorului cu privire la stadiul comenzilor efectuate

- pentru trimiterea de newslettere, oferte, mesaje si informari cu scop publicitar si de marketing (doar in masura in care Cumparatorul a solicitat acest lucru in scris in timpul procesului de inregistrare sau in contul sau, prin bifarea butonului Da din sectiunea Abonat Newsletter)

Refuzul Cumparatorului de a furniza aceste date face imposibila onorarea comenzilor de catre Vanzator.

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului reprezinta consimtamantul acestuia ca datele sale personale sa fie folosite de SC Electric Masters SRL in conformitate cu scopurile mentionate mai sus. SC Electric Masters SRL este operator de date cu caracter personal inregistrat la A.N.S.P.D.C.P sub Numarul de Notificare: 37213/17.12.2015

Vanzatorul se angajeaza sa pastreze caracterul confidential al informatiilor furnizate de catre Cumparator la momentul inregistrarii pe site. Datele cu caracter personal nu vor fi vandute, schimbate sau inchiriate catre terti. Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul Cumparatorului doar catre institutiile abilitate conform prevederilor Legii 677/2001 si firmelor de curierat partenere contractuale ale Vanzatorului, pentru buna desfasurare a livrarii produselor comandate de catre Cumparator.

Prin prevederile acestor Termeni si Conditii, Cumparatorul ia la cunostinta faptul ca ii sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, de Ordonanta nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare, precum si de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale si dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora. Cumparatorul isi poate exercita aceste drepturi prin intermediul unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa Vanzatorului.

Vanzatorul foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor si datelor personale furnizate de Cumparatori. Orice accesare a bazei de date cu date personale a Cumparatorilor va fi inregistrata intr-un fisier de acces ce face posibila identificarea persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente.

Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator in niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare, si se obliga sa ia toate masurile necesare si sa colaboreze cu organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

12. ABONAREA SI DEZABONAREA DE LA NEWSLETTER

Abonarea la newsletter-ul site-ului www.cadouridecoratiuni.ro se face doar daca Cumparatorul a solicitat acest lucru in scris in timpul procesului de inregistrare sau in contul sau, prin bifarea butonului Da din sectiunea Abonat Newsletter.

Buletinele informative si mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand Cumparatorul se poate dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui e-mail sau prin bifarea butonului Nu din sectiunea Abonat Newsletter a contului sau de pe site. Mesajele trimise respecta Legea comertului electronic 365/2002 si Hotararea Guvernului nr. 1308/2002 referitor la comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Vanzatorul detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile punctului 2 din acesti Termeni si Conditii. Vanzatorul nu este responsabil pentru eventualele modificari aduse continutului newsletter-ului de catre abonati atunci cand le redistribuie in propria retea de contacte.

13. INFORMATII PRIVIND DEEE
Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv. 
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 - referitoare la protectia mediului, OUG 78/2000 - privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 10 din H.G 448/2005, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele: 
- clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
- colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;
- clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie
Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari selective.

14. FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

16. PREVEDERI DIVERSE
Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Fiind de acord cu acesti Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.cadouridecoratiuni.ro, Cumparatorul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.